DivadloPozvánky

Červen 2024: Divadelní premiéry

Už tu máme sice prázdniny a třetinu července za sebou, ale o červnové premiéry vás neochudím. Aspoň budete vědět, na co se se v září, s příchodem nové divadelní sezony, vydat.


Bůh v Las Vegas

V roce 1968 vyjíždí skupina československých hudebníků, bavičů a zpěváků na půlroční angažmá do Ameriky. Pro mnohé vystupující je to životní sen. Ale dočkali se opravdu toho, co si vysnili?

KDE: Divadlo Na Zábradlí (Praha)
KDY: premiéra 5. června


Krásný nový den

Inscenace zkoumá zánik civilizovaného světa, jak ho známe. Populace oslepne. Skupina lidí putuje světem, který už není, co býval. Hodnoty se mění. Co je a co už není důležité?

KDE: Pomezí (Praha)
KDY: premiéra 6. června


Vernisáž

Tohle je groteskní aktovka o tom, jaké to je žít s ksichtem a bez něj. Věra a Michal mají krásný život. Připadají si jako vládci celé planety. Jsou šťastní a výjimeční. Ale také mají Bedřicha, kterého si pozvali do svého luxusního bytu…

KDE: Divadlo D21 (Praha)
KDY: premiéra 7. června


Nebojsy

Imerzivní inscenace zkoumá vnitřní prostor nepřijetí, uvíznutí v sobě samé a hraničního bodu, zda život podstoupit, anebo ne.

KDE: Palác Akropolis (Praha)
KDY: premiéra 14. června


Judy

Judy Garland byla bezpochyby jenou z nejzajímavějších amerických hereček. Zazářila v muzikálu Zrodila se hvězda i ve filmu Norimberský proces. Nyní se můžete na její příběh přijít podívat do Divadla Studio Dva. Začíná v době, kdy se pokouší o návrat na prkna, která znamenají svět.

KDE: Divadlo Studio Dva (Praha)
KDY: premiéra 14. června 2024


Hornické vdovy

Hornické vdovy je kniha Kamily Hladké, která přinesla autentické příběhy hornických vdov. Ty za tragických událostí přišly o své milované muže. Nyní příběhy žen, které zažily tragédii v Dukle v roce 1961 nebo v Karviné roku 2015, zdramatizovalo Národní divadlo moravskoslezské.

KDE: Národní divadlo moravskoslezské – Divadlo „12“ (Ostrava)
KDY: premiéra 18. června


Na co se podívat online?

Máte-li předplacenou streamovací platformu Dramox, určitě se podívejte na:


Muži v offsidu

Karel Poláček napsal skvělou knihu, kterou na divadelní prkna převedlo Městské divadlo Mladá Boleslav. Je o zapálených fotbalových fanoušcích. A je to geniální hudební komedie, která se dočkala neuvěřitelných 200 repríz.


Hoří, má panenko

Nádherná a hlavně nesmrtelná komedie Miloše Formana z roku 1967. Hoří, má panenko je ovšem i adaptace z Národního divadla moravskoslezského. Opět se přenesete na reprezentační ples požárníků a sledujete, co všechno se při takovém slavnostním večeru může stát.


Foto: Hornické vdovy, Národní divadlo moravskoslezské

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FOLLOW @ INSTAGRAM