DivadloPozvánky

Září 2024: Divadelní premiéry

Září už nám sice skončilo, nicméně po tříměsíční pauze vás o zářijové premiéry stejně neochudím. Aspoň víte, na co v nadcházející divadelní sezóně vyrazit.


Hráči

Co všechno je člověk ochotný vsadit a udělat pro výhru? Komu může věřit? A jakou roli hraje náhoda? Tahle hra Nikolaje Vasiljeviče Gogola je legendární a i toto nastudování vás nenechá v klidu.

KDE: Činoherní klub (Praha)
KDY: premiéra 7. září


Zdeněk Adamec

Hra se inspiruje skutečnou událostí – sebeupálením studenta Zdeňka Adamce na Václavském náměstí v roce 2003.

KDE: Divadlo DISK (Praha)
KDY: premiéra 13. září


Apartmá v hotelu Plaza

Konverzační humor, situační komika i hluboké porozumění pro lidské slabosti. To všechno tu je. A k tomu také manželská nevěra, panika ve svatební den a svádění.

KDE: Městské divadlo Zlín
KDY: premiéra 21. září


V Y Prodaná nevěsta

Opera Prodaná nevěsta patří k těm vůbec nejúspěšnějším, k nimž Bedřich Smetana složil hudbu. A tohle je veselá hudební skládanka, která se operu snaží přiblížit širší veřejnosti.

KDE: Studio Ypsilon (Praha)
KDY: premiéra 23. září


Hey, Earth!

Představení propojující pohybové divadlo a mezilidskou komunikaci se odehrává v postapokalyptickém dystopickém světě. Diváci se ponoří do snového stavu plného rituálů, fantazie i vzpomínek na minulost.

KDE: Cirk La Putyka (Praha)
KDY: premiéra 27. září


Kerouac

Se spisovatelem Jackem Kerouacem se projdete denní i noční Paříží, navštívíte knihovny i katedrály. Jack ve Francii pátrá po svých předcích, ale najde úplně něco jiného.

KDE: Studio G (Ostrava)
KDY: premiéra 28. září


Sametový holub

První volby. Jaké to je jít k prvním volbám a co vůbec prvovoličství znamená? Mladí lidé svého práva volit rádi využívají, ale rozhodnout se, koho volit, je možná čím dál těžší.

KDE: Divadlo Feste (Brno)
KDY: premiéra 29. září


Na co se podívat online?

Pokud máte předplacenou streamovací službu Dramox, určitě se vám budou hodit divadelní tipy právě z této platformy.


Branický zázrak

Režisér Jan Svěrák stvořil hru, kterou v Divadle Na Fidlovačce vidělo na dvacet osm tisíc diváků. Muzikál o krizi středního věku láká všechny generace, nejen ty, kterých se toto téma možná bytostně dotýká.


Na ocet

Tohle je lovestory mezi Zuzanou Bydžovskou a Miroslavem Etzlerem. Anglický dramatik Donald Churchill napsal vtipnou hru o samotářích, kteří se náhodou potkají v jednom bytě a začnou se vzájemně svěřovat se svými strastmi. Jenže se jim stává jeden trapas za druhým.


Tři holky jako květ

Inscenace Tři holky jako květ taktéž patří do repertoáru Divadla Na Fidlovačce. A rozhodně se u ní nasmějete. Na jevišti se setkávají tři ženy. Matka, babička a vnučka. Postupně se o nich dozvídáme vše, co potřebujeme vědět k tomu, abychom pochopili, proč jsou, jaké jsou.


Foto: Dramox

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FOLLOW @ INSTAGRAM