Článek Kam si zajít na nejlepší ramen v Praze se stal jedním z nejčtenějších na tomto webu, proto mě napadlo, že byste se rádi dozvěděli i to, kam si zajít na nejlepší hamburger. V každé druhé burgerárně vám řeknou, že mají ten nejlepší z nejlepších, svůj vlastní, podle kterého si lidé podnik zapamatují, tzv. signature burger. Ale dost často to dopadá stejně. Buď není dobrá houska, nebo je příliš vysušené maso či zkrátka burger chutná jako v každém druhém řetězci rychlého občersvení. V těchto bistrech/restauracích se ale zklamání nedočkáte.
The Tavern
Král mezi králi. Pravá americká hospoda vám nenaservíruje nic jiného, než hamburger, po kterém už nikdy nebudete chtít jíst žádný jiný. Oprašte angličtinu (ale nebojte, česky se tu také domluvíte) a vyrazte do Riegrových sadů. Na rohu ulice Vozová a Chopinova se nachází The Tavern. Pokud máte rádi plísňový sýr, určitě si objednejte Danish Blue N‘ Bacon. Mají tu ale rovněž i nejlepší hranolky. Všichni, kdo sem chodí, totiž zbožňují bramborové spirálky, které do hranolek kuchaři přidávají.
KDE: Chopinova 26, Praha 2
Dish
Tohle bistro bylo nedávno cestovatelským webem BIG Seven Travel oceněno jako třetí nejlepší burgerárna v Evropské unii. Místní i zahraniční turisté si na Dish pochvalují nejen burgery, ale i milou a vstřícnou obsluhu. S tím nemohu než souhlasit, ale pravdou je, že jsem jednou na burger čekala asi čtyřicet minut. Nicméně v Dish mají zajímavé i přílohy k hamburgerům. Kromě klasických hranolek si můžete dát hranolky s javorovým sirupem a slaninou a místo salátu coleslaw si objednejte třeba Hawaislaw, což je salát s ananasem, koriandrem a chipotle dresinkem.
KDE: Římská 2, Praha 2
The Craft
Na náměstí Míru nebo na Florenci v Manifestu najdete restauraci The Craft, která láká především zahraniční turisty a to mimo jiné i na široký výběr piv z minipivovarů. Zatímco hranolky chutnají jako všude jinde, respektive tam, kde je dělají z pravých brambor a ne z mraženého polotovaru, jejich Machette Burger je vyhlášený po celé Praze. Hovězí maso, jalapeňos papričky, čedar, guacamole, salát a rukola dohromady tvoří kombinaci, která nikdy neomrzí.
KDE: náměstí Míru 4, Praha 2
Café Palanda
Sem jsem začala chodit už asi před šesti lety a pořád tu Palanda je. A to je dost překvapující. Ne že by tu vařili špatně, naopak, restaurace je velmi oblíbená, ale udržet se v dnešní době mezi tak širokou konkurencí, chce vytrvalost, štěstí a hlavně skvělého šéfkuchaře. Palanda ho zřejmě má. Za ta léta se sice nabídka burgerů několikrát změnila, ale na kvalitě jí to rozhodně neubralo. Doporučujeme sáhnout po Delicate Beef Burgeru se sušenou šunkou, parmezánovým chipsem a sušenými rajčaty anebo po Beef Reblochon Burger s pečenou pivní cibulkou a zrajícím francouzským sýrem Reblochon.
KDE: Zlatnická 11, Praha 1
Belzepub
Že lze hamburger udělat i bez masa anebo čistě veganský a přitom může chutnat skvěle, o tom vás přesvědčí v Belzepubu. Veganskými a vegetariánskými burgery je totiž vyhlášený. Navíc si můžete vybrat hned z několika druhů. Ovšem ani masozřavci tu nepřijdou zkrátka. Stoprocentní hovězí, domácí bulka a další kvalitní suroviny dělají z Belzepubu místo, kam každý milovník hamburgerů musí alespoň jednou zajít. Pro fajnšmekry je kromě burgerů připravený i klasický smažák, hot dog nebo cibulové kroužky, které tak úplnou samozřejmostí v burgerárnách nebývají.
KDE: U Rajské zahrady 14, Praha 3
Foto: Petr Kučera, Orio
Napsat komentář